BMW Safety Experience

Skulle du vilja bli en bättre och säkrare förare i trafiken?

På BMW Safety Experience handlar det om att du som förare får rätt känsla bakom ratten vid överraskande situationer i trafiken så att du därefter avslappnat kan köra vidare. I denna förarutbildningen kommer alla farliga nödsituationer med bilen hanteras i detalj och du kommer att åka hem som en erfaren och mer självsäker förare.

Tjänster

  • Säkerhetsgenomgång
  • Säkerhetsgenomgång vid körning på halt väglag 
  • Praktisk träning i kördynamik
  • Frukt, snacks & lunch

Träningsfordon
Aktuella BMW modeller

Träningsort
Ring Knutstorp

Normal gruppstorlek
10 pers.

TEORI

Under det omfattande teoripasset diskuteras ämnen som rätt sittställning, styrteknik och riskigenkänning. Teorin är en oumbärlig och värdefull del, varefter det man lärt sig omedelbart omsätts i praktiken.

UPPVÄRMNING

Innan vi sätter igång med de olika övningarna kommer först uppvärmningen att ske. En perfekt sittställning, en korrekt hållning bakom ratten, detta är viktigt innan vi går till det riktiga arbetet.

BROMSUNDANMANÖVER

Du lär dig hur du undviker hinder vid inbromsning och hur du får bilen att stanna på ett kontrollerat sätt. Du kommer också att märka vad som händer om det inte fungerar.

SLALOM

Lär känna bilens dynamik i kontinuerliga snabba sidledsförflyttningar.

BROMS I KURVA

På övningsområdet måste du ta itu med ditt fordons styrkaraktär. Denna karaktär kommer att avgöra hur du hanterar situationen. Här får du lära dig hur du säkert korrigerar hårda inbromsningar i kombination med att bilen svänger.

DOUBLE LANE CHANGE

Vi lär dig att ha full kontroll över din bil vid plötsliga styrrörelser. Undvik hinder och byt fil på ett säkert sätt. Väldigt spektakulärt när man får kläm på det!