BMW Safety Experience

Skulle du vilja bli en bättre och säkrare förare i trafiken?

På BMW Safety Experience handlar det om att du som förare får rätt känsla bakom ratten vid överraskande situationer i trafiken så att du därefter avslappnat kan köra vidare. I denna förarutbildningen kommer ett flertal nödsituationer med bilen hanteras i detalj och du kommer att åka hem som en mer självsäker förare.

Tjänster
  • Teoretisk säkerhetsgenomgång.
  • Praktisk träning i kördynamik av BMW M Certifierade instruktörer.
  • Frukt, snacks & lunch
Träningsfordon

Aktuella BMW modeller

Träningsort

Ring Knutstorp

Gruppstorlek

10 personer

Boka direkt!

Eller kontakta oss på niklas@bmwexperience.se

Teori

Under teoripasset diskuteras ämnen som rätt sittställning, styrteknik och riskigenkänning. Teorin är en oumbärlig och värdefull del, varefter det man lärt sig omedelbart omsätts i praktiken.

Uppvärmning

Innan vi sätter igång med de olika övningarna kommer först uppvärmningen att ske. En perfekt sittställning, en korrekt hållning bakom ratten, detta är viktigt innan vi går till det riktiga arbetet.

Bromsundanmanöver

Du lär dig hur du undviker hinder vid inbromsning och hur du får bilen att stanna på ett kontrollerat sätt. Du kommer också att märka vad som händer om det inte fungerar.

Panikbromsning

Lär känna bilens dynamik när ABS:en får arbeta till max. 

Halt underlag

På övningsområdet måste du ta itu med ditt fordons styrkaraktär på halt underlag.  Här får du lära dig hur du agerar säkert när greppet om vägbanan försvinner. Du får uppleva både under- och överstyrning.

Single lane change

Vi lär dig att ha full kontroll över din bil vid plötsliga styrrörelser. Undvik hinder och byt fil på ett säkert sätt. Väldigt spektakulärt när man får kläm på det!